Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Calendar ortodox 22 septembrie. Rugăciunea Sfintei Eugenia care lasă sufletul fără de păcate

Calendar ortodox 22 septembrie. Rugăciunea Sfintei Eugenia care îți lasă sufletul fără de păcate. Aceasta este considerată una dintre rugăciunile puternice. Sfânta Eugenia este prăznuită în fiecare an la data de 24 decembrie, însă rugăciunea poate fi rostită în orice zi în care sufletul o cere

sfanta eugenia

Calendar ortodox 22 septembrie. Rugăciunea Sfintei Eugenia care îți lasă sufletul fără de păcate. Aceasta este considerată una dintre rugăciunile puternice. Sfânta Eugenia este prăznuită în fiecare an la data de 24 decembrie, însă rugăciunea poate fi rostită în orice zi în care sufletul o cere

Sfânta Muceniță Eugenia s-a născut la Roma, însă încă din copilărie l-a urmat pe tatăl ei, Filip, la Alexandria, unde acesta fusese trimis de către împăratul Commodus (180-192) în funcția de guvernator al Egiptului (la acea dată provincie romană).

Sfânta Muceniță Eugenia a primit o educație aleasă și era remarcată pentru frumusețea ei și buna dispoziție pe care o împărtășea și celor din jur. Mulți tineri din familii ilustre au cerut mâna ei, dar ea nu voia încă să se căsătorească.

Sfânta Muceniță Eugenia a fost impresionată de epistolele Sf. Apostol Pavel, dorindu-și să devină creștină, fapt pe care tatăl ei l-a interzis cu desăvârșire. A îmbrăcat îmbrăcat straie bărbătești (pentru a nu fi recunoscută) și însoțită de doi servitori credincioși și a plecat de acasă. A fost botezată de către Helenus, episcopul de atunci al cetății antice Heliopolis, care a trimis-o apoi la mănăstire. Deoarece în acele timpuri nu existau încă mănăstiri pentru femei, Eugenia și-a păstrat straiele bărbătești, ascunzând faptul că era femeie și fiind cunoscută drept călugărul Eugen. Mai târziu, ea a devenit chiar stareț al acelei mănăstiri.

Odată, după ce ea devenise stareț, prin rugăciunile și îngrijirile ei a vindecat o femeie bolnavă.

Aflându-se faptul că Sf. Eugenia îi convertea pe mulți la dreapta credință, autoritățile romane au arestat-o împreună cu toți creștinii din preajma sa. Sf. Eugenia a fost aruncată în râul Tibru, cu o piatră legată de gât, dar ea a rămas nevătămată. Tot nevătămată a rămas și după ce călăii ei au încercat să o ardă pe un rug. A fost apoi aruncată într-o groapă, unde a rămas timp de 10 zile. În acest timp, Mântuitorul Însuși i-a apărut și a anunțat-o că va intra în Împărăția Cerurilor chiar în ziua Nașterii lui Hristos. Așa s-a și întâmplat, Sf. Eugenia fiind decapitată cu sabia, la 25 decembrie 262.

Rugăciunea Sfintei Eugenia

„Sfanta Eugenia, mucenița a lui Hristos, dănțuind acum cu bucurie împreună cu Oștile îngerilor, că o fecioară fără de prihană și că o purtătoare de cunună preafericită, roagă-te să se dea har celor ce cu dragoste te lăuda pe ține.

Nevoindu-te cu ostenelile pustnicești, te-ai preamărit în lupte mucenicesti. Și ai adus pe mulți mântuiți la Ziditorul tău. Că din Dumnezeiască dragoste ai lăsat cele trecătoare. Lupte bărbătești ai îndurat.

Te rugăm, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, cei aflați în nevoile vieții trecătoare. Roagă-te să ne dăruiască harul cel de viață dătător. Cere pentru noi credința curată, viață luminată, răbdare în încercări, bărbăție în luptele împotrivă patimilor, bucuria împlinirii poruncilor dumnezeiești, iubire de vrăjmași, smerenie și blândețe, iertare de păcate.

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greșeli celor ce cu dragoste cinstesc sfântă pomenirea ta. Să proslăvim Numele cel Sfânt al Domnului, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Astăzi, 24 decembrie, o prăznuim pe Sfânta Muceniță Eugenia. Aceasta a fost fiica lui Filip, păstor al credincioşilor din Alexandria, și a Eugeniei. Rugăciunea către aceasta te va ajuta să ai putere și ca păcatele tale să fie iertate”.

În calendarul creștin ortodox, la data de 22 septembrie se face pomenirea Sfântului Sfintitului Mucenic Foca, făcătorul de minuni.

Citește și:

Calendar ortodox octombrie 2019: Ce sărbători importante sunt și ce trebuie să știi​

Fanatik.ro

O mamă din Olt şi-a ucis în bătaie bebeluşul de două luni

Observator Antena 1

Accident rutier cu 4 morţi în Italia, toţi români. În tragedie au murit şi doi copii (Video)

Observator Antena 1

Bodo de la Proconsul a făcut infarct! În ce stare se află acum solistul

Spynews.ro

Ultimii condamnați la moarte din Europa și povestea lor halucinantă! Inculpații sunt frați...

Spynews.ro

VIDEO | Filmuleţul în care apare copilul care a prezis în august 2019 pandemia de coronavirus...

AntenaSport

Tun uriaş dat de o grupare infracţională românească. Interlopii au furat peste 1,2 miliarde...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

ȘASE seriale super tari care revin cu sezoane noi luna aceasta

Zu TV

CINCI vedete care nu au cont pe rețelele sociale

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Cum va fi vremea de Rusalii, în țară și în București. ANM a făcut anunțul

Playtech.ro

Tânăra cu o sprânceană a șocat o lume întreagă! Să vezi cum arată restul corpului

Playtech.ro

BOMBĂ la Dinamo! Au început negocierile pentru vânzarea clubului. Investitorii SURPRIZĂ...

Telekomsport.ro

A apărut o nouă poză cu Orban! Cum a fost surprins premierul României. Imaginile au devenit...

Capital.ro

Cine este și cum arată primul soț al Andreei Marin. Puțini cunosc motivul divorțului

Impact

Horoscop rune cu Mihai Voropchievici pentru săptămâna 8-14 iunie. Gemenii găsesc niște...

Antena3.ro

Decizie fără precedent a Andreei Bălan! Ce a decis să facă artista, după despărțirea de...

Voxbiz.ro

Cod Rutier 2020. Schimbari majore de la 1 iulie. Cine nu mai poate obtine permisul de conducere

Cars.ro

Iohannis repornește economia cu o parcare de 1 milion, la Cotroceni

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro