Calendar ortodox 2018. Soborului Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil este sărbătoarea din calendarul ortodox pe care biserica ortodoxă o dedică tuturor îngerilor. Află când se sărbătorește și ce semnificație are pentru credincioși această sărbătoare.
Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este praznuit pe 8 noiembrie. Sfinții Mihail și Gavriil sunt cei care duc la îndeplinire porunca milei și a dreptății lui Dumnezeu.
Calendar ortodox 2018. Pelerinaje noiembrie 2018 în România
Numele complet al sărbătorii este Soborul mai-marilor Arhistrategi (căpetenii) Mihail şi Gavriil şi a tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri. Cu alte cuvinte, în data de 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, ci, totodată, toate cetele îngereşti.
Calendar ortodox. Ce semnifică sărbătoarea Soborului Sf Arhangheli Mihail şi Gavriil
Biserica Ortodoxă sărbătorește la 8 noiembrie Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, denumiți în popor și „Voievozi”. Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este sărbătoarea pe care Biserica o dedică îngerilor. Astfel, în data de 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ci, totodată, toate cetele îngerești.
Calendar ortodox 2018. Când începe următorul post ortodox și ce reprezintă acesta
Ne putem întreba acum de ce „Soborul Sfinţilor Arhangheli“? În principal pentru că acest lucru aminteşte de tradiţia care atestă modul în care a pus capăt Sfântul Arhanghel Mihail revoltei îngerilor răi. În momentul în care Satana a căzut împreună cu cei care l-au urmat în răzvrătirea lui, Sfântul Arhanghel Mihail ar fi spus: „Să luăm aminte! Să stăm bine, să stăm cu frică înaintea Celui ce ne-a făcut pe noi şi să nu cugetăm cele potrivnice lui Dumnezeu. Să luăm aminte ce au pătimit cei ce erau împreună cu noi zidiţi şi cum se împărtăşeau cu noi din dumnezeiasca lumină. Să luăm aminte cum, îndată, din lumină s-au prefăcut în întuneric pentru mândria lor şi din înălţime au fost aruncaţi jos, în adînc. Să luăm aminte, cum a căzut din cer luceafărul cel ce răsărea dimineaţa şi s-a sfărâmat pe pământ“ (Vieţile Sfinţilor pe luna Noiembrie).
Surse: crestinortodox.ro, ziarullumina.ro, basilica.ro, calendarulortodox.ro
Moșii de Toamnă 2018. Cea mai puternică rugăciune pentru mântuirea celor adormiți... Pereți cortină - tipuri și avantaje...