Cand esti intr-un cuplu, mai ai timp de prieteni?

Cand se formeaza un nou cuplu, cei doi sunt atat de absorbiti unul de celalat incat de multe ori incep sa isi cam ignore prietenii, in unele cazuri situatia mergand atat de departe incat dupa casatorie, cei care inainte le erau foarte apropiati celor doi sunt exclusi aproape de tot.

Motivele sunt numeroase: nesiguranta, gelozie, teama de a-l pierde pe celalat sau pur si simplu faptul ca suntem atat de fascinati de viata de cuplu si de partener incat ni se pare ca nu ne ajunge tot timpul din lume pentru a-l cunoaste mai bine.

Desi este o idee romantica si pentru unele cupluri o astfel de izolare de restul lumii chiar functioneaza, exista si pericole. In primul rand investim totul intr-o singura persoana si ii atribuim foarte multe roluri.

Pentru un barbat ajungem sa fim iubita, sora, confidenta, mama, parte dintr-o echipa solida. Insa tocmai faptul ca ne aglomeram cu atat de multe lucruri putem ajunge sa nu mai dam randament. La un moment dat poate deveni obositor, mai ales daca intervin si certuri. El fiind prietenul tau cel mai bun, e posibil sa realizezi intr-un moment in care iti va fi greu ca tocmai pentru ca durerea e cauzata de el, nu ai cum sa te faci pe deplin inteleasa.

El va fi in rolul persoanei care nu te intelege si nu te va putea sprijini cand persoana de care vrei sa te plangi este chiar el. Iar daca situatia ajunge la o extrema nefericita - adica divort - vei realiza brusc ca esti complet singura, ca nu ai niciun sprijin din moment ce ti-ai neglijat toate relatiile.

Acelasi lucru este valabil si in cazul barbatilor. Macar o data ati auzit unul spunand "Aveam un prieten pe care l-am pierdut dupa ce s-a insurat". Ceea ce este destul de trist. Pentru ca a ne uni destinul de al cuiva este un lucru pe care sa il sarbatorim cu prietenii si sa fie un castig pentru toti, nu o pierdere. Sa fim impliniti, fericiti si sa daruim mai mult si in relatiile de prietenie.

foto: schrollwedding.com

Ultimele știri