Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cele mai rezistente plante de apartament

Exista plante de apartament care s-au adaptat atat de bine la viata intr-un apartament de bloc, incat nici chiar persoane care nu prea au timp si le neglijeaza nu le pot distruge.

Violeta de Africa sau de Parma

Are flori mov, catifelate si numeroase frunze care cresc in cascada. Violetele de Africa se pot muta usor dintr-un ghiveci in altul si floricelele sau frunzele uscate se pot indeparta cu mana. O data la doi ani e recomandat sa-i schimbi ghiveciul.
Violeta de Parma se dezvolta foarte bine pe pervaz sau pe balcon pentru ca are nevoie de multa lumina. Nu ii trebuie multa apa, deci se uda de maxim doua ori pe saptamana.

Dracena

Exista mai multe specii de Dracena care se adapteaza bine cresterii in apartament. Specia Dracena Marginata seamana cu un palmier si poate ajunge pana la 3 metri inaltime. Specia Dracena sanderian (Bambusul japonez) creste cel mai bine in apa, dar, dupa ce i-au crescut radacinile foarte mult, o poti muta in pamant. Are nevoie de lumina puternica si trebuie udata numai atunci cand pamantul s-a uscat. Chiar daca s-a ofilit, isi va reveni imediat dupa ce este udata din nou.

Limba soacrei

Se numeste Limba soacrei datorita frunzelor lungi si ascutite, dar si datorita longevitatii sale. Este o planta de casa, usor de intretinut si care traieste mult.

Are nevoie de putina lumina si putina apa, excesul de apa putand sa duca la putrezirea frunzelor. Daca sta in interior, trebuie udata o data sau de doua ori pe iarna, in functie de umiditatea din casa.

Voalul Miresei

Are o multime de puieti atasati. Ghiveciul poate fi pus in cosulete suspendate pentru ca planta sa atarne, deoarece poate ajunge la 60-100 cm lungime. Radacinile tind sacreasca excesiv si sa umple ghiveciul, astfel ca va trebui replantata o data la cativa ani. Atunci cand puietii incep sa-si formeze radacini, ar trebui replantati separat.

Voalul miresei nu este o floare pretentioasa nici cu apa, nici cu lumina, deci are nevoie de ele in cantitati moderate.

Cactusul de Craciun

Este o varietate de cactus care produce flori numai la inceputul iernii, uneori chiar de Craciun, florile ei fiind roz intens sau rosu. Planta poate fi "fortata" sa infloreasca in perioada Craciunului daca este tinuta in intuneric total timp de 12 ore, in timpul noptii, incepand cu luna octombrie pana cand apar mugurii.

Ii trebuie foarte putina lumina si nu agreeaza caldura.

Citeste si Revista Felicia
Foto: blog.mindbites.com

Recomandari