Revista Eating Well a identificat catevadintre obiceiurile culinare la care trebuie sa renunti pentru a gati asa cum trebuie.
1.Incingi uleiul pana iese fum. Atunci cand este prea incins, uleiul capata un gust neplacut, isi pierde antioxidantii si se formeaza compusi chimici, daunatori pentru organism. Este suficient sa il lasi sa se incalzeasca pana incepe sa sfaraie.
2.Pui prea multe ingrediente in tigaie. Ti se poate parea ca, daca faci acest lucru, mancarea se va face mai repede. Totusi, lucrurile stau exact invers. Daca umpli o tigaie prea mult, alimentele se vor prepara mai greu si ajung sa se fiarba in loc sa se prajeasca si sa fie crocante.
3.Nu lasi friptura sa se „odihneasca". Dupa ce faci friptura sau gratar este important sa astepti un timp pana sa o tai. Daca faci acest lucru, sucul carnii se redistribuie pe toata suprafata si aceasta nu va fi uscata. Cu cat bucata de carne este mai mare, cu atat mai mult timp trebuie sa astepti inainte de a o consuma.
4.Speli carnea inainte de a o prepara. Astfel, se curata carnea, dar te expui unui alt pericol. Bacteriile de pe carne ajung sa contamineze chiuveta si poti sa faci toxiinfectie alimentara. In loc sa o speli, poti sa stergi carnea cu un prosop de hartie.
5.Folosesti ustensile de metal in tigaile de teflon. Nu este o idee buna din doua puncte de vedere. In primul rand, zgarii tigaia si aceasta nu iti mai garanteaza ca mancarea nu se va lipi. In al doilea rand, teflonul ajunge in mancare.
Foto: hepta.ro
FOTO! Cele mai trendy accesorii de primavara... FOTO! Decoratiuni pentru casa inspirate de filmul "The Artist"...