Căutare Live

Copiii au inlocuit povestile nemuritoare cu carti 3D

In Romania, cartile clasice ajung sa fie citite doar din intamplare, atunci cand nu mai merge televizorul sau a picat conexiunea la internet. Nu e o gluma, ci rezultatul unui sondaj.

Copiii au schimbat volumele de Povesti Nemuritoare pe carti 3D sau pe CD-uri. La Bookfest, editorii au inteles cum merge piata si s-au adaptat.

Niciun copil nu mai are rabdare sa citeasca pagini intregi despre dinozauri, de exemplu. Subiectul poate deveni atractiv insa, daca povestea e transpusa in imagini 3D.

"Ii atrag cartile, daca-i ajutam prin jocuri, abtibilduri", spune Doru Muntean, PR la una dintre editurile participante la targ. "O alta varianta sunt cartile colorate cu sunete din savana, campie", adauga Roxana Petrescu, PR la o alta editura.

Pentru copiii de 5-6 ani, au aparut cartile cu CD, care imbina joaca pe calculator si cultura generala. Cartile clasice, de povesti, au ramas uitate in rafturile bibliotecilor.

"Copilul e conectat la tehnologie, Alba ca zapada nu se mai poarta, decat daca e o printesa de pe alta planeta", considera Virginia Costeski, director editorial al unei edituri.

Totusi, "interesul pentru cartea clasica ramane, chiar daca e la concurenta cu filmele dupa povestile clasice", asigura Manuela Chirila, de la Biblioteca Judeteana Neamt.

Cartile pentru copii sunt la oferta la Bookfest si au reduceri de pana la 50%.

Sursa: Antena3.ro

Foto: smartcanucks.ca

Sase motive importante pentru care sa adopti un animal... VIDEO! Renovari facute dupa ureche...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri