Căutare Live

Copiii timizi au dificultati in a interactiona si la maturitate

Cercetatorii americani au descoperit faptul ca timiditatea nu dispare odata cu varsta, mecanismele ce o sustin mentinandu-se in cazul in care nu se intervine printr-o tehnica de restructurare cognitiva.

De multe ori auzim parintii spunand: „E copil, e normal sa se rusineze". Afirmatia este partial adevarata. In primul rand ca nu toti copii sunt rusinosi. In al doilea rand, psihologii de la Brigham University au descoperit ca timiditatea micutilor ar putea constitui chiar un factor de risc pentru dezvoltarea lor ulterioara.

Astfel, studiile longitudinale au demonstrat ca, in cazul copiilor timizi, aceasta caracteristica se poate pastra si in perioada adolescentei si chiar si la maturitate. Cauza timiditati este gandul ca interactiunea cu oamenii este nesigura si ca in urma ei s-ar putea intampla ceva rau. Daca aceasta cognitie nu este restructurata si realitatea exterioara o confirma, individul poate dezvolta comportamente de evitare sociala chiar si la maturitate.

foto: 43resolutions.com

Un baietel roman de 9 ani le-a aratat austriecilor cum se interpreteaza un clasic vienez... Cat de des ar trebui sa ne spalam pe cap?...
Ultimele știri