Pe de alta parte, prea multa grasime face mancarea unsuroasa si greu de digerat. In cazul asta, poti scurge excesul de grasime sau poti sa-l folosesti la prajitul legumelor care intra in reteta, fara sa mai adaugi ulei sau unt.
Carnea tocata mai grasa este o alegere buna pentru burgeri, deoarece le da o textura buna si aroma specifica. Insa si carnea macra e buna, daca te preocupa colesterolul si caloriile; costa mai mult, dar macar nu isi pierde mult din volum atunci cand o prajesti.
Carnea animalelor crescute traditional are de obicei mai putina grasime decat cea provenita din productia industriala. Cu cat are mai putina grasime, cu atat se va lipi mai mult de tigaie, deci e bine sa folosesti una nonaderenta.
Carnea macra merge bine in retetele la care se adauga lichid (de exemplu, tocanite).
Tipul de carne Grasime/100g Potrivita pentru:
Vita (obisnuita) 15,3g Burgeri
Vita (macra) 11,8g Retete de dieta tacos, chili con carne
Porc (obisnuita) 18,9g burger, chiftele, stir-fry, ardei umpluti, sarmale
Porc (macra) 6g
Miel (obisnuita) 20g Chiftele, tocanite
Miel (macra) 10g Musaca
Curcan 6,5g Chiftele, chili
Citeste si Good Food Romania!
Reteta:... Reteta de post a zilei: Supa salsa...