Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Cine e mulţumit de locuinţă sa, e fericit şi în viaţă! Cum poți transforma o cameră cu mai puțin de 500 de lei

Locuința este mai importantă pentru fericirea noastră decât locul de muncă sau salariul! Deşi majoritatea românilor sunt mulţumiţi de modul în care le arată casa, unii simt nevoia permanentă să îi aducă îmbunătăţiri. Partea bună este că nu e nevoie de mulţi bani pentru a schimba aspectul unei camer

Locuința este mai importantă pentru fericirea noastră decât locul de muncă sau salariul! Deşi majoritatea românilor sunt mulţumiţi de modul în care le arată casa, unii simt nevoia permanentă să îi aducă îmbunătăţiri. Partea bună este că nu e nevoie de mulţi bani pentru a schimba aspectul unei camere. Câteva perne decorative şi un covor nou pot schimba la faţă o cameră.

Raportul GoodHome a constatat că 73% dintre oamenii care sunt mulțumiți de locuința lor sunt fericiți și în viață. De fapt, locuințele sunt responsabile pentru 15% din gradul nostru general de fericire, fiind la fel de importante ca starea generală de sănătate și condiția fizică și semnificativ mai importante decât veniturile sau locul de muncă. Cu toate astea, 28% dintre români afirmă că nu sunt mulțumiți de locuința lor.

„Pentru fiecare dintre noi este important atunci când ajungem acasă după o zi obositoare de muncă să ajungi într-un spaţiu în care să te simţi bine. E cuibul nostru. Şi depinde foarte mult de ce suntem înconjuraţi acolo şi cum este organizat spaţiul”, a explicat Laurenția Onea, manager comunicare şi design interior.

De fapt, locuințele sunt responsabile pentru 15% din gradul nostru general de fericire şi sunt la fel de importante ca starea generală de sănătate și condiția fizică și semnificativ mai importante decât veniturile sau locul de muncă.

Pentru a ne spori confortul din casa ar trebui în primul rând să ne organizăm mai bine spaţiul. O soluţie pentru a câştiga spaţiu ar putea fi mobilierul extensibil sau sertarele ascunse.

Cei care doresc să schimbe aspectul unei camere cu o investiţie minimă, de până în 500 de lei, pot opta cu încredere pentru nişte perne decorative sau un covor nou. Chiar şi o plantă în ghiveci poate schimba la faţă o camera.

Cei mai mulţi români sunt fericiţi şi mulţumiţi de locuinţă lor. 28% mai au însă de lucrat la acest aspect. Însă, mulţi români nu îşi dau frâu liber imaginaţiei şi de teama că amenajarea ar fi prea scumpă.

Atunci când reamanejează, românii îşi schimbă cel mai des tapiţeria, dar şi scaunele, fotoliile sau canapelele. Tot o dată la aproximativ 5-6 ani, potrivit datelor din piaţă.