Căutare Live

Cum sa fii luat in serios de catre adulti la varsta adolescentei

Una dintre problemele cu care poate te confrunti la varsta adolescentei este faptul ca simti clar ca nu mai esti un copil, insa de multi ori simti ca adultii te trateaza ca si cum ai fi. Daca vrei sa fii luat mai in serios atunci cand iti expui punctul de vedere, evita cateva greseli care ar putea sa iti scada din credibilitate.

1. Siguranta nu inseamna aroganta

Este o diferenta intre a fi stapan pe tine, a sti ca ai dreptate si a da dovada de aroganta abordand un ton superior. Incercand sa dai peste nas cuiva, indiferent daca este de o varsta cu tine sau o persoana adulta nu face altceva decat sa starneasca antipatii, insa nu sa fii considerat matur.

Daca o persoana adulta te nedreptateste, abordeaza totul cu tac si expune-ti clar parerea si argumentele. Este mai important ca ceea ce spui sa fie just si la obiect decat sa ai o atitudine impunatoare care nu iti va aduce beneficii.

2. Nu incerca sa pari cine nu esti

Daca nu esti sigur pe ceva, mai bine nu te lansa in discutii in care nu ai nimic de spus, doar de dragul de a participa. Nu inseamna ca nu ar trebui sa abordezi subiecte in care sa poti sa iti demonstrezi cunostintele, dar daca ele nu exista, iti faci o defavoare incercand sa pari cine nu esti.

3. Nu te grabi in a trage concluzii si a actiona

Unul dintre motivele pentru care tinerii nu sunt luati in serios este ca sunt prea impulsivi. Incearca sa judeci situatiile mai la rece si sa gandesti lucrurile rational, la rece, inainte de a actiona. Fie ca este vorba de o discutie cu parintii sau un profesor, nu te arata nerabdator si nu izbucni daca ceva nu iti convine. Asteapta ca celalalt sa termine ce are de spus, gandeste raspunsul potrivit si nu actiona din impuls.

Foto: autoguide.com

Top 5 lectii false din comediile romantice... Adolescentii care fac sport sunt mai inteligenti...
Ultimele știri