1. Nu taia legumele inainte de a le gati
Cea mai recenta descoperire in ceea ce reprezinta gatirea legumelor este faptul ca atunci cand sunt fierte intregi, sunt mai sanatoase. De exemplu cartofii retin cu 50% mai mult potasiu atunci cand sunt gatiti intregi, decat cand sunt taiati, iar morcovii cu 25% mai multi antioxidanti ce lupta impotriva cancerului. Totodata, ele vor avea si un gust mai bun.
2. Bucura-te de ceea ce mananci
Cand un grup de cercetatori din Suedia au cerut unui grup de femei din Taiwan si unuia suedez sa manance curry thailandez, au descoperit ca femeile din primul grup au beneficiat de o asimilare de fier cu 50% mai mare decat a celorlalte femei, pentru ca s-au bucurat de gustul mancarii. Cand iti place cu adevarat ceea ce mananci, iti este stimulat sistemul digestiv, care evine astfel mai eficient in absorbirea nutrientilor.
3. Mananca mancaruri grase
Unele dintre cele mai importante componente ale fructelor si legumelor sunt anti-oxidantii, care sunt absorbiti in intestine. Grasimea este cea care ii transporta acolo, de aceea cei care au mancat de exemplu o salata de spanac cu un avocado untos au absorbit de 4 ori mai mult antioxidantul luteina si de 14 ori mai mult betacaroten. Adauga grasimi sanatoase, cum ar fi cele gasite in masline, avocado, nuci, seminte.
Foto: parentsinaction.osu.edu
Machiajul te poate intineri sau imbatrani... Noile jucarii - prea complicate pentru cei mici...