De ce se trece pe sub masă în Vinerea Mare! Fă și tu asta!

Trecerea pe sub masa in Vinerea Mare este un obicei stravechi care te vindeca de boli si iti indeplineste dorintele.

Un mare obicei străvechi în Vinerea Mare pentru toți creștinii este trecerea pe sub masă, simbol al Sfântului Mormânt. Este un moment care îi apropie pe oameni de Dumnezeu, încununând perioada postului și a rugăciunilor. Iată ce simbolizează trecerea pe sub masă din Vinerea Mare și de ce este important să faci și tu asta!

Treci de trei ori pe sub masă și toate dorințele ți se vor împlini

Potrivit tradiției, se spune că cine va face acest lucru, își va îndeplini toate dorințele, chiar și pe cele mai imposibil de realizat. Credincioșii trebuie să treacă pe sub masa, simbol al Sfântului Mormânt de trei ori, să sărute sfânta cruce și sfântul Epitaf, așezat pe masa, să aprindă o lumânare.

De asemenea, în Vinerea Mare, creștinii vor aduce flori la biserică. Există și persoane care trec o singură dată pe sub masa, în amintirea lui Iisus, care a fost Unul și s-a jertfit pentru noi, păcătoșii.

Ștergeți ochii bolnavi cu colțul sfântului Epitaf

Se crede că persoanele care au dureri de spate și vor să aibă parte de belșug, trebuie să facă acest gest, alături de cei care suferă de dureri de cap și nu văd bine.

Tot pentru vederea bună, credincioșii se șterg la ochi cu colțul sfântului Epitaf, înainte de a trece pe sub masă. Potrivit tradiției, în Vinerea Mare, imediat ce v-ați trezit, e bine să călcați pe o bucată de fier, în speranța că nu vă veți mai lovi tot anul.

sursă: secretele.com

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri