Delimiteaza-ti viata profesionala de cea personala!

Daca simti ca nu mai faci fata la serviciu iar acasa te certi cu toata lumea, e timpul sa faci o schimbare in programul tau zilnic. Noi iti aratam cum sa faci o delimitare clara intre cele doua borne ale existentei: tale de zi cu zi: munca si viata profesionala.

1. Analizeaza situatia actuala!

Exista doua perspective ale analizei. Din punct de vedere obiectiv si subiectiv. In primul caz, calculeaza cate ore muncesti pe zi si vezi daca nu cumva esti pe cale sa devii un dependent de munca. Ia masuri pentru a preveni acest derapaj. In cel de-al doilea caz, ar trebui sa ii intrebi pe cei ce iti sunt apropiati ce crezi ca lipseste in viata ta. Probabil ca vei fi socat de ce vei auzi, dar fiecare raspuns are in el un dram de adevar.

2. Noteaza-ti ce iti place sa faci!

Daca iti place sa faci ceea ce faci acum la munca, nu inseamna ca cei din jurul tau nu au nevoie de tine. Doar pentru ca esti foarte bucuros de proiectul in care esti implicat nu inseamna ca trebuie sa-l lasi sa iti acapareze toata viata. Tocmai de aceea e bine sa gasesti activitati din afara muncii, care iti fac placere.

3. Stabileste limite!

Desi esti invatat sa muncesti pana nu mai poti, invata-te sa te opresti in momentul in care timpul alocat job-ului a expirat. Iti va fi greu la inceput, dar daca te vei obisnui, vei avea timp de toate activitatile care iti fac placere.

4. Sporeste eficienta!

Exista anumite obiceiuri neproductive la birou. Rezultatul? Mai putin timp pentru sarcinile legate de munca, deci nu vei termina in timpul alocat acesteia, prin urmare iti vei lua de lucru acasa. Acasa insa sunt cei ce conteaza pentru tine si nu ar trebui sa-i neglijezi. O eficienta mai mare ar putea fi raspunsul la toate aceste probleme.

foto:

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri