25g de faina, amestecata cu un varf
de cutit praf de copt
25g de migdale macinate
1 lingura pudra de cacao
2 linguri inghetata de vanilie, pentru
servit
50g de unt moale, plus extra pentru uns
25g fulgi de migdale prajiti, tocati
50g de zahar fin
1 ou
Ingrediente pentru sos
50g de ciocolata neagra
2 linguri de unt
125ml de smantana dulce
1 lingurita de zahar fin
1 lingurita de Disaronno (amaretto)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se ung cu unt doua forme termorezistente de 150ml, se presara in ele fulgii de migdale in asa fel incat sa se lipeasca de fundul si laturile formelor, apoi se pun pe o tava mica. Se bat untul, zaharul, oul, faina, migdalele macinate si pudra de cacao, apoi se toarna compozitia in cele doua forme. Se pun la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand betisorul cu care sunt intepate iese curat.
2. Intre timp, pentru sos, se topesc toate ingredientele intr-o cratita mica si se pastreaza la cald.
3. Se rastoarna cu grija prajiturile din forme si se asaza pe doua farfurii (in aceeasi pozitie verticala in care au fost coapte). Se servesc cu inghetata de vanilie, sosul cald de ciocolata, espresso si inca un strop de Disaronno.