Ingrediente:
- 1/2 kg gutui;
- 200g zahar;
- 100g stafide;
- 100g nuci;
- 1 esenta rom.
Mod de preparare:
1. Curatam gutuile si le taiem cubulete. Se pun gutuile la fiert cu apa doar cat sa le acopere.
2. Cand s-au inmuiat gutuile adaugam zaharul si lasam pe foc pana scade toata zeama si se caramelizeaza amestecul. Adaugam stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom si nucile pisate si mai lasam pe foc aproximativ 15 minute mestecand continuu sa nu se lipeasca.
3. Lasam putin sa se racoreasca si apoi rasturnam compozitia rezultata pe un ceolofan. Rulam in forma de salam, strangem bine la capete si dam la rece.
4. Dupa ce s-a intarit desfacem folia de ceolofan, apoi taiem felii.
Citeste si Good Food!
7 sfaturi pentru prima zi la noul loc de munca!... Afla care este secretul unui ten perfect!...