50g de orez cu bobul rotund
500ml lapte de soia cu aroma de vanilie
50g de caise uscate, taiate in bucatele
1 lingura de zahar brun
250ml de smantana vegetala
8 linguri compot de caise
1 lingura de fistic fara coaja, tocat
Mod de preparare:
1. Se pun orezul si laptele de soia intr-o cratita de marime medie, se amesteca si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce intensitatea focului imediat (ca sa nu se taie laptele de soia).
2. Se acopera cratita pe jumatate cu un capac si se fierbe usor 40-45 de minute pe un foc de intensitate mica, amestecand din cand in cand pana ce orezul s-a umflat si este foarte moale. Amestecul ar trebui sa fie gros si cremos.
3. In timp ce orezul fierbe, se amesteca laolalta caisele, zaharul si smantana vegetala.
4. Se ia orezul de pe foc, se lasa la racit 15 minute si se incorporeaza in el amestecul de caise. Se pune in patru pahare sau farfurii de sticla. Se acopera si se raceste in frigider 30 de minute (sau mai mult, daca ai timp).
5. Ca sa servesti, se pun doua linguri de compot de caise peste fiecare portie si se presara cu fistic.
Valori nutritionale/per portie: 280 kilocalorii, 8g proteine, 15g grasimi, 1g grasimi saturate, 30g carbohidrati, 2g fibre, 6g zahar, 0,31g sare.
Sursa: Good Food