Antena Căutare

Desert de vara: Orez cremos cu caise

O budinca simpla, fara lactate, "imbaiata" in aroma delicata a caiselor. Un desert de vara delicios si racoritor, mai ales daca este lasat cateva ore la frigider. Cei mici o vor adora!

Ingrediente:

50g de orez cu bobul rotund
500ml lapte de soia cu aroma de vanilie
50g de caise uscate, taiate in bucatele
1 lingura de zahar brun
250ml de smantana vegetala
8 linguri compot de caise
1 lingura de fistic fara coaja, tocat

Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare:

1. Se pun orezul si laptele de soia intr-o cratita de marime medie, se amesteca si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce intensitatea focului imediat (ca sa nu se taie laptele de soia).

2. Se acopera cratita pe jumatate cu un capac si se fierbe usor 40-45 de minute pe un foc de intensitate mica, amestecand din cand in cand pana ce orezul s-a umflat si este foarte moale. Amestecul ar trebui sa fie gros si cremos.

3. In timp ce orezul fierbe, se amesteca laolalta caisele, zaharul si smantana vegetala.

4. Se ia orezul de pe foc, se lasa la racit 15 minute si se incorporeaza in el amestecul de caise. Se pune in patru pahare sau farfurii de sticla. Se acopera si se raceste in frigider 30 de minute (sau mai mult, daca ai timp).

5. Ca sa servesti, se pun doua linguri de compot de caise peste fiecare portie si se presara cu fistic.

Valori nutritionale/per portie: 280 kilocalorii, 8g proteine, 15g grasimi, 1g grasimi saturate, 30g carbohidrati, 2g fibre, 6g zahar, 0,31g sare.

Sursa: Good Food

Cum sa ai un machiaj rezistent la caldura, in doar 5 pasi!... Cele mai ciudate pofte ale gravidelor - sapun, scrum de tigara si polistiren...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x