4 portocale
coaja rasa de la o portocala
pulpa (separata de pielita alba) de la alte 2 portocale
150g de ciocolata menaj
100g de unt, taiat cubulete
2 oua
cirese, capsuni sau frunze de menta, pentru decor
Mod de preparare:
1. Se taie un „capac" la portocale, dupa care se scobeste pulpa cu o lingurita si se pune la scurs intr-o sita, deasupra unui bol. Se scot pielitele albe si eventualii samburi. In aceeasi sita, se pune pulpa de la celelalte doua portocale.
2. Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit (intr-un bol, deasupra unei craticioare in care fierbe apa), impreuna cu patru linguri de suc de portocale, untul si coaja rasa. Dupa ce s-a topit, se amesteca un pic si se lasa deoparte, sa se raceasca.
3. Se ia o portocala, se pune pe fundul ei un strat de crema de ciocolata, apoi un strat de pulpa de portocala si, la final, inca un strat de ciocolata. Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider. Se procedeaza la fel cu restul de portocale.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
Cinci raspunsuri la cinci intrebari despre parul tau... Rezultatele scolare ale copiilor depind de implicarea parintilor...