100g de unt moale, plus extra pentru uns
2 banane coapte
100g de zahar brun
100g faina amestecata cu o lingurita praf de copt
2 lingurite de scortisoara macinata
2 oua
2 linguri de lapte
zahar pudra, sirop de caramel sau inghetata
Mod de preparare:
1. Se asaza untul intr-o forma de copt de un litru si se lasa la microunde 30 de secunde - 1 minut pe treapta High, pana cand se topeste. Peste unt se adauga o banana si jumatate din a doua, facute piure, apoi se toarna zaharul, faina, scortisoara, ouale si laptele. Se amesteca bine totul.
2. Se taie in felii jumatatea de banana ramasa, se asaza feliile deasupra prajiturii si se mai lasa la microunde 8 minute, pana cand se coace si creste. Se serveste calda, pudrata cu zahar, stropita cu sirop de caramel si cu o lingura de inghetata alaturi.
Citeste si alte retete si articole interesante numai pe Good Food!