Ingrediente:
- 400g castane gata preparate;
- 100g zahar tos;
- 100g unt, taiat in cuburi;
- 100g ciocolata amaruie, minim 70% cacao, rupta in bucati;
- 3 linguri de lapte;
- 1 lingurita de esenta de vanilie;
- 2 linguri de cognac;
PENTRU TOPPING
- 100g ciocolata amaruie, minim 70% cacao;
- 25g unt;
- 1 lingura de smantana, plus extra la servire;
- zahar pudra, pentru decor;
Mod de preparare:
1. Se pun castanele impreuna cu zaharul intrun blender si se macina pana devin fine. Se pun untul si ciocolata intr-un vas impreuna cu laptele, apoi se incalzesc usor, amestecand pana cand se topesc si formeaza un sos delicat. Se adauga vanilia si cognacul. Sosul se toarna peste castane in blender si se mixeaza, pana cand se omogenizeaza.
2. Se tapeteaza o forma de chec cu folie de plastic, apoi se toarna compozitia cu castane. Se netezeste la suprafata, se acopera cu folie de plastic si se lasa la racit timp de 24 de ore.
3. La servire, se pune prajitura pe un platou sau pe o farfurie intinsa. Se indeparteaza folia de plastic. Se topesc usor ciocolata, untul si smantana pentru topping, apoi se intinde pe toata suprafata prajiturii. Se baga la frigider pentru a fixa toppingul. Se poate pastra la frigider pana la 6 zile. Se decoreaza cu zahar pudra. Se serveste taiata in felii impreuna cu putina smantana sau crema rece de vanilie.
Citeste si Good Food!
FOTO! Cele mai sexy tinute pentru calatorie... Fructele uscate - sursa de sanatate!...