Femeile insarcinate ar trebui sa evite sau sa limiteze consumul de alimente din conserve, deoarece acestea le expun unor chimicale destul de periculoase.
Mai mult de 90% dintre conservele testate pentru studiul "No Silver Lining" contin niveluri ridicate de BPA, o substanta chimica pe care expertii in sanatate publica o asociaza cu un comportament anormal, diabet, boli de inima, infertilitate si obezitate.
Siguranta folosirii de BPA este inca ceva intens dezbatut. Companiilor producatoare de conserve sustin ca este o substanta ce protejeaza alimentele de coroziunea cutiilor de metal si ca reprezinta ceva inofensiv pentru om. Pe de alta parte, specialistii in sanatate sustin ca pana si o doza mica de BPA are efecte nocive.
Conform programului National de Toxicologie al Statelor Unite, BPA poate afecta dezvoltare neurologica a fetusilor, nou-nascutilor si copiilor.
Canada, Danermarca si cinci dintre statele Americii au restrans folosirea de BPA in produsele pentru copii cum ar fi laptele instant. Alte tari si state iau in considerare luarea de masuri similare.
sursa: parentdish.com
Oliver James: Copii nazdravani? Mamele sunt de vina!... Incearca si tu Biotherm SKIN VIVO...