1. Balut. Chiar daca seamana cu un ou normal la inceput, delicatetea din Filipine nu e ceea ce pare, ci un pui-fetus al unei gaini, complet dezvoltat. Cu pene, picioare si toate celelalte!
2. Casu Marzu. Desi pare un cascaval ca toate celelalte, Casu Marzu este de fapt umplut cu viermi. Desi acest fel de mancare este interzis, din motive de sanatate, se pare ca in Sardinia este inca disponibil.
3. Snake Wine (Vin de sarpe). Daca esti in Vietnam si ti se ofera vin, ai grija ce bei, Pentru ca s-ar putea sa ti se ofere vin alb, rosu sau de sarpe. Un sarpe veninos este lasat in vin de orez suficient de mult timp incat otrava sa devina inofensiva. Dar trebuie sa recunoastem ca acest vin special este destul de impresionant.
4. Inima de puffin. In Irlanda, inima pasarilor puffin se mananca cruda si calda, imediat dupa ce acestea mor.
5. Kopi luwak. Cafeaua indoneziana are origini cam ciudate. Un animal indigen numit Luwak mananca boabele de cafea si le digereaza, urmand ca la finalul procesului ele sa fie savurate de catre bautorii de cafea din intreaga lume.
6. Caracatita vie. Tentaculele miscatoare in farfurie pot fi o adevarata provocare.
7. Peste Puffer. Este popular in Japonia. Din cauza otravei puternice pe care o are sub piele si care poate ucide un om, pestele Puffer nu este preparat decat de catre bucatari-experti.
8. Creier de porc. In multe state din sudul SUA, creierul de porc este vandut la conserve si mancat la micul dejun.
9. Tarantule prajite. Turistii care se perinda prin Cambodgia au ocazia sa manance paianjeni prajiti, cu usturoi si condimente, completate cu gheare si picioruse.
10. Sange de porc. In oraselele traditionale din Ungaria, unde nici o faramitura de mancare nu este aruncata, taierea unui porc reprezinta o sansa de a colecta tot sangele, care este apoi incalzit si servit ca garnitura pentru oua, la micul dejun.
Cum sa prepari castanele... 10 modalitati inedite de a-ti parasi iubitul...