- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Daca pui sare in apa in care fierbi ouale, acestea se vor face mai repede, pentru ca sarea creste temperatura apei.
Testeaza prospetimea oualor: pune doua lingurite de sare intr-o cana cu apa si pune un ou in ea - un ou proaspat se va scufunda, insa unul vechi va pluti. Pentru ca un ou vechi are mai mult aer in interior, un ou vechi este mai usor.
Nu inseamna ca un ou plutitor este stricat, ci ca este mai matur. Sparge oul si daca nu simti un miros neplacut, inseamna ca poate fi folosit. Mai mult, daca ai fiert un ou si se curata greu de coaja, inseamna ca e proaspat.
Ajuta fructele sa nu isi schimbe culoarea: cei mai multi dintre noi stropim fructele cu lamaie pentru a nu isi schimba culoarea dupa ce sunt curatate, dar poti pune feliile si in putina apa foarte usor sarata.
Daca vrei sa indepartezi pielita maronie de pe nuci, tine-le mai intai in apa cu sare cateva ore si se va indeparta mai usor.
Indeparteaza mirosul de pe maini: daca palmele tare miros a usturoi sau ceapa, stii cat de greu il poti indeparta. De multe ori, apa si sapunul nu par sa aiba prea mare efect. Freaca-le cu putina sare si otet.
Daca ai la cuptor o tarta sau o mancare care da pe dinafara si curge in timp ce se coace, presara sare pe pata de mancare. Mirosul de ars nu va mai fi la fel de puternic si vei putea indeparta mai usor mancarea intarita.
Foto: shapeshifters.co.nz
Calatorie pentru cei mici prin Muzeul Zambaccian... FOTO! Patru modalitati prin care sa iti amenajezi casa in alb...