McDonald's, obligat sa introduca mere in meniul Happy Meal

Decizia vine ca urmare a hotararii autoritatilor americane de a supraveghea cu atentie modul in care se hranesc copiii, pentru a tine sub control obezitatea foarte raspandita in randul acestora.

Meniul Happy Meal de la McDonald's va contine, incepand din luna septembrie, un sfert de mar, iar portia de cartofi prajiti va fi micsorata pe masura.

Decizia vine ca urmare a preocuparii constante a specialistilor americani din domeniul sanatatii si a autoritatilor pentru prevenirea obezitatii in randul copiilor. De curand, pe teritoriul mai multor state America, s-a interzis comercializarea unor meniuri alaturi de jucarii, in cazul in care alimentele componente nu respecta anumite standarde nutritionale. McDonald's avea de ales intre a retrage jucariile din Happy Meal si a modifica continutul meniului, asa ca a ales ultima varianta.

De altfel, inca din 2004 compania a incercat sa faca o schimbare, oferind atunci posibilitatea clientilor de a inlocui cartofii prajiti din Happy Meal cu mere. Masura nu a avut efectul economic scontat, asa ca a fost abandonata atunci.

foto: thesunblog.com

Ultimele știri