Aceasta napolitana ii va ajuta pe oameni sa-si controleze greutatea mai usor. De asemenea, noul sortiment va fi apreciat de diabetici, precum si de persoanele care nu tolereaza glutenul, pentru ca napolitanele de culoarea ciocolatei si cu aroma de alune "nu contin gluten si nu cauzeaza o crestere a glicemiei", a spus cercetatoarea, profesor la Universitatea economica din Wroclaw.
In plus, Joanna Harasym a anuntat ca lucreaza in prezent la obtinerea unui sortiment de bere din hrisca, insa acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.
Hrisca, denumita "graul negru", nu este o cereala, asa cum este graul sau orzul. Planta face parte din familia Polygonaceae. Semintele ei sunt bogate in proteine, fibre solubile, acizi aminati si compusi antioxidanti. Mongolii si turcii au introdus planta in Europa.
In Polonia grauntele de hrisca sunt foarte populare. Produsele din hrisca sunt consumate in aceasta tara ca o alternativa pentru produsele din orez, cartofi sau paste.
Foto: polskatimes.pl
Sursa: antena3.ro