De cele mai multe ori, rosiile cele mai gustoase sunt cele locale. Cauta-le pe cele cu pielea elastica (iti dai seama daca le apesi usor cu degetul si isi revin imediat la forma initiala). Ele trebuie sa aiba miros puternic, in special la codita, sa fie grele pentru marimea lor. Pielea ar trebui sa fie fina, cu o culoare intensa si lipsita de pete.
Tine rosiile la temperatura camerei pana se vor coace si apoi foloseste in 24 de ore sau pana a doua zi. Nu le tine la frigider pentru ca le va afecta gustul.
Reteta de toast aromat cu rosii
- doua linguri de patrunjel taiat fin
- o lingurita de cimbru proaspat
- o jumatate de lingurita de rozmarin proaspat taiat, oregano sau maghiran
- sare mare si piper proaspat macinat
- 1/3 cana ulei de masline extra-virgin
- 3 catei de usturoi caliti fara ulei
- 6 felii de paine rustica, taiate pe diagonala
- doua rosii mari, taiate rustic
Instructiuni:
1. Preincalzeste cuptotul la foc mare. Combinati ierburile, 1/2 lingurita de sare, 1/8 de lingurita piper, ulei si usturoiul strivit cu furculita.
2. Pune feliile de paine intr-un singur strat pe foaia de copt si unge-le pe partea de deasupra cu mixul de ierburi. Da la cuptor pana feliile incepn sa se rumeneasca, in jur de 8 minute.
3. Amesteca rosiile cu restul de verdeata, sare si piper. Serveste feliile de toast cu salata obtinuta.
Pofta buna!
foto: supperstarter.com
Cum a cucerit lumea branza Cheddar... Atentie! Divortul e molipsitor...