Pauzele de sport cresc productivitatea angajatilor

Te-ai impotmolit cu un proiect la munca? Cel mai bun mod de a rezolva problema este sa faci putina miscare. Expertii in fitness spera sa ii convinga pe cei care lucreaza in birouri corporatiste sa iasa din birou si sa faca in mod regulat sport, chiar in timpul programului de serviciu.

Doctorul Jack Groppel, co-fondatorul Institutului de Performanta Umana din Florida spune ca o pauza scurta la fiecare 20 de minute de munca ar reduce nu doar costurile legate de asigurarile medicale, dar ar imbunatati si performantele angajatilor.

Daca mai mult oxigen ajunge la creier, rezolvi mai usor problemele. Desi acest lucru este cunoscut, nimeni nu face nimic in privinta acestui aspect.

Rata obezitatii a inregistrat o crestere alarmanta in Statele Unite, dar si in alte tari ale lumii si unele companii incep sa tina cont de faptul ca lipsa de miscare incetineste angajatii si la munca intelectuala.

Desi unii fac miscare dimineata inainte sa plece la munca, pe masura ce stau la birou intreaga zi, creierul incepe sa functioneze mai lent.

S-au realizat studii care arata ca pentru fiecare dolar pe care companiile le-au cheltuit pentru un program de fitness la munca, au castigat trei in schimb. Orice persoana care sta in fata unui calculator intreaga zi va avea probleme la un moment dat. Chiar si o pauza de un minut sau doua o data pe ora poate face o diferenta semnificativa.

Foto: wellness.nifs.org

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri