Antena Căutare

Reteta: Cartofi cu branza si vin

Prepara cartofi gratinati altfel, adaugand branza si vin alb. Vor face deliciul invitatilor.

Ingrediente


1 ceapa, taiata fin
1 cubulet de unt plus extra pentru uns
100ml de vin alb
300ml de lapte
400ml de smantana lichida
3 frunze de salvie, taiata fin
50g branza Gruyère, rasa

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 190ºC. Se fierb cartofii 3 minute pana se inmoaie putin, apoi se scurg. Cand se racesc suficient pentru a putea fi manevrati, se taie in felii de 5mm. Se caleste ceapa cu unt intr-o tigaie, pana se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi se toarna deasupra vinul, laptele si smantana si se incalzesc. Se asaza feliile de cartof intr-un bol mare, se toarna deasupra compozitia obtinuta mai devreme, frunzele de salvie si jumatate din branza. Se amesteca incet, pana ce toate feliile de cartof se tapeteaza cu amestecul de smantana.

Articolul continuă după reclamă

2. Se unge cu unt un vas mare termorezistent (de aproximativ 20 x 30 cm), apoi se asaza cartofii in el. Se niveleaza partea de deasupra, se presara cu branza ramasa si se asezoneaza cu putin piper negru. Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 30 de minute, apoi se inlatura folia si se mai coc 30-40 de minute pana cand o furculita se poate introduce usor in compozitie, iar suprafata este aurie, rumenita.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

Povestea unui desert care a devenit traditie: Budinca de Craciun... Desert delicios: Briose alb-negru...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x