Ingrediente (4 portii):
- jumatate de cana de boabe de orz;
- o ceapa medie, tocata fin;
- trei catei de usturoi tocati marunt;
- un morcov mediu, taiat cubulete;
- doua cani de ciuperci (de preferat crimini, maronii la culoare), taiate in doua;
- 100 ml vin rosu;
- sase cani de supa limpede de legume;
- o lingura de patrunjel tocat;
- o lingura de cimbru verde (sau o lingurita de cimbru uscat)
- o lingurita de salvie tocata;
- sare, piper.
Preparare:
Spalati bine boabele de orz apoi puneti-le intr-o cana plina cu apa. Lasati sa stea asa pana cand taiati sau tocati ingredientele, conform indicatiilor de mai sus.
Dupa aceea, incalziti o lingura de supa de legume intr-o oala medie, apoi adaugati la sotat ceapa, usturoiul si morcovii, amestecand la foc mic, timp de 5 minute.
Adaugati apoi ciupercile si amestecti trei minute. Turnati apoi vinul rosu si adaugati boabele de orz si mai amestecati inca doua minute.
Dupa aceea turnati restul de supa de legume, dati focul tare si in momentul in care totul incepe sa fiarba reduceti focul la jumatate, acoperiti oala cu un capac si asteptati 35-40 de minute.
La final adaugati verdeturile, sare si piper dupa gust. Pofta buna!
foto: tahinitoo.com
VIDEO! Cum sa-ti organizezi mai eficient bugetul de mancare... Cum sa obtii mai multi nutrienti din ceea ce mananci (partea a II-a)...