Ingrediente:
- 1,5 kg muschi de vita;
- piper negru macinat;
- piper rosu boabe;
- 2 crengute rozmarin;
- 800 ml smantana lichida;
- 50 g unt;
- 2 catei usturoi;
- 250 g dovlecei;
- 250 g vinete;
- 200 g rosii cherry;
- 200 g salote;
- 200 g ardei gras;
- 80 ml ulei de masline;
- 150 ml vin alb;
- 30 ml otet balsamic.
Mod de preparare:
1. Muschiul de vita se taie in bucati si se marineaza in amestecul obtinut din 50 ml ulei de masline, 75 ml vin alb, sare, piper si 2 crengute de rozmarin. Se acopera tava si se introduce la frigider pentru minim 3 ore.
2. Se prepara sosul de piper rosu din boabe de piper rosu, pe care le lasam sa fiarba in 75 ml vin alb, se adauga smantana lichida, si se fierbe timp de 5 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga cateva felii de unt. Se tine la cald pana la momentul servirii.
3. Se pregateste un sos pentru legume din usturoi tocat marunt, sare, piper proaspat macinat, 30 ml ulei de masline si 30 ml otet balsamic.
4. Feliile de muschi de vita se scot din marinata, se sterg si se frig pe gratarul incins timp de 3 minute pe fiecare parte. Din cand in cand se ung feliile cu sosul de marinata.
5. Separat, se frig pe gratarul incins vinetele si dovleceii taiate felii, ceapa si ardeiul gras taiate sferturi si rosiile cherry intregi. Dupa ce s-au fript, se stropesc cu sosul de legume preparat.
6. Se asaza legumele preparate in mijlocul farfuriei, apoi muschiul de vita la gratar si deasupra sosul de piper rosu.
FOTO: kybeef.com
VIDEO! Vezi morsa care face aerobic!... Cum sa te pensezi fara sa te doara...