Ingrediente:
- doua oua
- 170 g spanac congelat
- 400 g faina
- 500 g dovleac de placinta
- 200 g ciuperci
- o rodie
- seminte de in
- scortisoara
- doua linguri cu ulei de masline
- 2 g pudra de chimen
- sare si piper
- branza cu mucegai
- mozzarella
Mod de preparare:
1. Spanacul se decongeleaza, se pune intr-o strecuratoare si se preseaza pana elimina toata apa. Se pune intr-un bol, se adauga oul, o lingurita rasa cu sare si se amesteca.
2. Se toarna peste faina cernuta si se framanta pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se lasa sa se odihneasca zece minute.
3. Se intinde o foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie fasii lungi de 10 cm si late de un centimetru. Se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun intr-un bol.
4. Dovleacul se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pudra de chimen, o lingurita cu scortisoara, dovleacul, sare si piper.
5. Se prajesc la foc mediu pana se inmoaie, se pun peste paste impreuna cu o lingura cu seminte de in, seminte de rodie si ciupercile crude feliate. Se condimenteaza si se servesc imediat.
Sfat: Se servesc ca atare, cu sos de branza cu mucegai sau mozzarella rasa.
Bautura: Merlot
Citeste si Jurnalul National
Foto: thesweetslife.com
Reteta zilei: Sote de verdeata cu carne... Reteta: Salata de castraveti cu peste...