Ingrediente:
- o lingura coaja rasa de lamaie;
- 1/3 cana suc de lamaie (de la doua lamai);
- ¼ cana oregano proaspat, tocat (sau o lingura oregano uscat);
- doua linguri ulei de masline, plus putin pentru a unge gratarul;
- sare mare si piper proaspat macinat;
- 4 jumatati de pui;
- 4 lamai, taiate in doua pe orizontala;
- crengute de oregano (optional).
Preparare:
1. Marinata: intr-un bol mic, amesteca sucul si coaja de lamaie, oregano, ulei, doua linguri de sare mare si o lingurita de piper. Imparte marinata in doua pungi de plastic in care vei pune bucatile de pui. Inchide-le bine si lasa la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute, intorcand pungile din cand in cand.
2. Pregateste gratarul, ai grija ca temperatura sa fie una medie si unge-l cu ulei. Scoate puiul de la marinat si usuca-l usor cu prospele de hartie. Pune puiul la fript, cu partea cu pielita in sus. Intoarce-l de pe o parte pe alta pentru a te asigura ca se patrunde uniform.
3. Ia puiul de pe gratar si pune-l pe un fund de taiat. Acopera cu folie si lasa-l asa timp de 10 minute. Apoi pune jumatatile de lamai pe grill, cu partea taiata in jos. Coace-le timp de 8-10 minute. Taie bucatile de pui in felii mai mici si serveste cu lamai coapte si decoreaza cu crengute de oregano. Pofta buna!
Foto: staging.recipegirl.com
FOTO! Debbie Harry, superba la 66 de ani... FOTO! Casa din filmul Disney "Up" reconstruita in Utah...