Ingrediente:
- 4 castraveti
- peste afumat
- 4 smochine
- 50 g miez de nuca
- 50 g migdale
- 20 g stafide
- ardei iute
- ghimbir
- 70 g zahar
- 125 ml otet de vin
- usturoi
- 3 ardei iuti
- sos de peste
- 300 ml apa
- 100 g masline
- o lamaie
- sare
- piper
- marar
- miere
Mod de preparare:
1. Intr-o oala se pune zaharul tos, o lingurita cu sare, otetul si apa.
2. Se fierb circa cinci minute, se adauga patru catei de usturoi si ardeiul iute tocat, o lingura cu ghimbir si se fierb 10-15 minute.
3. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga o lingura cu sos de peste, se paseaza cu un blender si se lasa sa se raceasca.
4. Castravetii se spala si se taie fasii subtiri cu ajutorul cutitului de curatat legume. Se presara cu sare, se amesteca si se pun intr-o strecuratoare zece minute.
5. Se pun apoi intr-un bol, se adauga smochinele taiate felii subtiri, migdalele si miezul de nuca tocat, stafidele si marar tocat.
6. Se adauga maslinele, se amesteca si se pun in farfurii. Se asaza deasupra pestele afumat taiat bucati, se stropeste totul cu sosul iute, se presara cu marar tocat si coaja rasa de lamaie.
Sfat: Pentru ca sosul sa aiba un gust mai aromat, zaharul se poate inlocui cu miere.
Bautura: Pinot Gris
Citeste Jurnalul National
Foto: http://roundorama.com
Reteta: Paste cu spanac si legume... VIDEO! Fertilizarea in vitro - unii fac totul pentru copii...