4 linguri crema de branza
1 lingurita de mustar Dijon
8 rosii coapte
375g de aluat pentru foietaj
faina, pentru presarat
fileuri de ansoa sau masline pentru decor, daca vrei
1 bucata de parmezan
Mod de preparare
1. Roaga un adult sa porneasca cuptorul la 200º C/gaz 6. Intr-un bol mic, amesteca crema de branza cu mustarul.
2. Taie rosiile in felii groase.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, desfasoara aluatul si intinde-l cu sucitorul in forma de dreptunghi. E ok sa nu fie egale marginile. Asaza aluatul pe o tava de copt.
4. Taie marginile de aluat care atarna peste tava. Marcheaza o margine lata de doua degete de-a lungul laturilor dreptunghiului.
5. Intinde crema de branza fara sa depasesti marginile marcate. Aranjeaza feliile de rosii deasupra branzei. Decoreaza cu ansoa sau cu masline (daca folosesti).
6. Rade parmezan deasupra. Roaga un adult sa aseze tarta in cuptor 30 de minute sau pana cand aluatul devine auriu si rosiile sunt facute.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!