Reteta: Tortellini cu ricotta si spanac

Aceasta reteta reprezinta o fuziune perfecta intre aroma subtila a nucilor prajite, prospetimea lamaii si a parmezanului, cat si finetea ricottei.

Ingrediente:


250g tortellini umplute
2 felii de bacon
25g miez de nuca
coaja a ½ de lamaie si zeama unei lamai
1 lingura de parmezan ras fin, plus extra pentru servire
1 lingura de ulei de masline, plus extra pentru servire
100g spanac pentru salata
2 linguri de ricotta

Mod de preparare:


1. Se incalzeste grillul. Se fierb pastele urmand instructiunile de pe ambalaj, apoi se pun intr-o strecuratoare si se racesc sub jetul de apa rece. Intre timp, se pune baconul pe o tava si se coace la grill pana devine crocant pe margini. Cand este aproape gata, se pun nucile in tava pentru a se praji putin. Baconul se rupe in fasii.

2. Se amesteca zeama si coaja de lamaie cu parmezan si ulei intr-un bol mare. Se asezoneaza cu piper, apoi se adauga spanacul, tortellini, baconul si nucile. Se amesteca bine, se adauga ricotta in bucati mici si se asezoneaza dupa gust. La servire, se mai adauga parmezan si putin ulei, in functie de preferinte.

Pofta buna!

Vezi si alte retete si articole interesante pe Good Food!

Ultimele știri