Ingrediente:
- 8 pulpe de pui dezosate, fara piele;
- 3 linguri de ulei vegetal;
- 1 ceapa mare, taiata in jumatate si feliata;
- 3 linguri de piure de rosii;
- 400g orez basmati;
- 1 ardei gras rosu, fara samburi si taiat gros;
- 1 ardei gras galben, fara samburi si taiat gros;
- 100g bame, taiate in jumatate;
- 1 legatura de coriandru, taiat marunt.
PENTRU BAZA CU CHILLI SI CORIANDRU
- 2 catei de usturoi;
- 2 x 400g conserve de rosii;
- 1 radacina proaspata de ghimbir;
- 1 ardei chilli rosu, fara samburi;
Mod de preparare:
1. Se asezoneaza puiul cu sare si piper. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si adanca la foc mare si se prajeste carnea timp de 5 minute, pana devine aurie. Apoi se scoate din tigaie si se asaza pe o farfurie.
2. Se adauga restul de ulei in tigaie si se caleste ceapa, timp de 5 minute, pana se inmoaie, fara sa devina aurie. Cat se caleste ceapa, se prepara baza de chilli si ghimbir. Se pun usturoiul, rosiile, ghimbirul si chilli-ul intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un sos fin.
3. Se adauga piureul de rosii peste ceapa, se calesc timp de 2 minute, dupa care se adauga sosul de ghimbir si chilli. Se amesteca, apoi se adauga 600ml de apa fiarta. Se pune si puiul, se da in clocot si se fierbe timp de 15 minute.
4. Se pune orezul intr-un bol mare si se spala. Se varsa apa, iar procesul se repeta de cateva ori, pana cand apa ramane curata. Se adauga orezul in tigaie, se reduce intensitatea focului, se acopera cu folie de aluminiu si un capac (pentru a nu iesi aburul) si se fierbe timp de 20 de minute.
5. Se inlatura capacul (orezul nu este inca fiert), apoi se adauga ardeiul gras si bamele peste orez. Se pune capacul la loc si se mai fierbe timp de 10 minute, pana cand legumele si orezul se inmoaie. Inainte de servire, se amesteca bine si se presara coriandrul.
Ultrasunetele - solutia ideala pentru eliminarea gusei... Afla ce observa prima oara femeile la un barbat!...