- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Triptofanul, proteinele si seleniul sunt cele mai importante ingrediente ale acestei retete de weekend.
Ingrediente (2 portii):
12 creveti curatati de coaja;
50 grame sos de alune;
doi catei de usturoi maruntit;
3 linguri zeama de lamaie;
3 linguri supa de pui sau de legume;
doua linguri ulei de masline;
sare, piper.
Preparare (15 minute):
La crevetii curatati se poate lasa codita. Sosul de alune poate fi cumparat sau facut din unt de alune amestecat cu putina apa calduta, soia, zahar brun si zeama de lamaie verde.
Tocati usturoiul si lasati-l sa stea 5 minute, pentru a deveni plin de vitamine. Amestecati apoi crevetii curatati cu zeama de lamaie, sare si piper.
Incalziti apoi pe foc mediu intr-o cratita de otel cele 3 linguri de supa de legume sau de pui, apoi adaugati crevetii si sotati-i. Dupa doua minute adaugati usturoiul si mai tineti crevetii pana devin portocalii.
La final amestecati-i cu ulei de masline si cu o alta lingurita de zeama de lamaie apoi serviti-i cu un toping de sos de alune. Pofta buna!
Creme de corp parfumate pentru trupul tau... Importanta demachiantului in ritualul de infrumusetare...