Ingrediente:
- ½ lingurita ulei de masline;
- 85g de paste fusilli sau de macaroane;
- 1 praz sau 1 legatura de ceapa verde, taiata;
- 85g de porumb congelat sau din conserva;
- 85g de mazare congelata;
- 1 ardei rosu, fara seminte, tocat;
- 2 oua mari;
- 150ml de lapte degresat;
- 1 lingura frunze proaspete de cimbru;
- 50g de branza cheddar, rasa;
- 2 linguri de parmezan, ras fin.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 190º C/gaz 5. Se unge cu uleiul de masline un vas termorezistent de 1,2l.
2. Se fierb pastele in apa cu sare intr-un vas mare, 8 minute. Se adauga toate legumele si se mai fierb inca 2-3 minute, pana cand se inmoaie legumele usor. Se scurg, apoi se pun in vas si se amesteca bine.
3. Intr-o cana, se bat ouale cu laptele si cimbrul. Se adauga aproape toata branza rasa, se amesteca si se asezoneaza. Se toarna peste paste si legume, se amesteca cu grija si se presara cu branza ramasa. Se tine la cuptor 35-40 de minute pana cand frittata se incheaga si devine rumena. Se lasa la racit cateva minute, apoi se serveste cu salata verde.
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! O adolescenta poate rosti INVERS orice cuvant... Cum iti alegi fondul de ten in sezonul rece...