Ingrediente:
- 2 ardei grasi galbeni, taiati in bucati;
- 2 cepe rosii, taiate in felii groase;
- 2 dovlecei, taiati in felii groase;
- 1 vanata mare, taiata in bucati;
- 1 lingura ulei de masline;
- 85g telemea de vaca;
- 1 ou;
- 200ml iaurt;
- 700g sticla de piure de rosii;
- 2 linguri de oregano proaspat, taiat marunt sau 2 lingurite uscat.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se pun legumele intr-o tava mare, se amesteca impreună cu uleiul de masline, se asezoneaza, apoi se coc 25 de minute, pana cand se inmoaie.
2. Se sfarama telemeaua de vaca cu ajutorul unei furculite, apoi se amesteca cu oul, iaurtul, sare si piper. Cand legumele sunt gata, se transfera intr-un vas termorezistent si se adauga piureul de rosii si oregano. Deasupra se toarna compozitia cu ou, se mareste intensitatea cuptorului la 220ºC si se coace 20-25 de minute, pana cand toppingul se rumeneste.
Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!
FOTO! Bijuterii in spiritul sarbatorilor!... Un caine a supravietuit dupa ce a stat blocat intr-o groapa timp de 20 de zile...