Ingrediente:
- 1 ceapa;
- 2 morcovi;
- 2 tije de telina;
- 3 catei de usturoi;
- 2 frunze de dafin;
- o mana de cimbru proaspat;
- 250ml de vin alb;
- 250ml de lapte;
- o conserva de rosii in bulion (400g);
- 3-4 linguri ulei de masline;
- sare, piper, nucsoara, chili;
- 400 g piept de pui tocat;
- 2 oua;
- 200g faina;
- patrunjel si parmezan pentru servit.
Mod de preparare
1. Tocam marunt ceapa, morcovul, telina si usturoiul si le punem la calit in 3-4 linguri de ulei de masline timp de 4-5 minute.
2. Adaugam pieptul de pui tocat si amestecam cu o spatula astfel incat sa se desfaca in bucati mici si sa se gateasca uniform timp de inca 4-5 minute.
3. Condimentam cu dafin si cimbru proaspat apoi adaugam laptele si lasam la foc mediu 10 minute pana cand lichidul aproape ca s-a evaporat.
4. Turnam vinul si sa il lasam si pe el alte 10 minute sa bolboroseasca usor.
5. Adaugam rosiile, condimentam cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, dam focul la mic si lasam sa bolboroseasca usor timp de vreo 2 ore, amestecand din cand in cand.
6. Cat timp sosul fierbe facem un aluat din 2 oua si 200 de grame de faina pe care il framantam bine pana devine elastic si nu se mai lipeste de mana. Intindem aluatul foi subtiri cu un sucitor sau cu masina de paste apoi il taiem in fasii late de 2-3 centimetri pe care le lasam sa se usuce pe o suprafata infainata.
7. Cand sosul e gata fierbem pastele 2-3 minute in 3 litri apa clocotita in care am adaugat 1 lingurita de sare apoi le scoatem cu o paleta cu gauri si le aruncam direct in sos. Amestecam usor sa se imbibe cu sos apoi servim cu o mana de parmezan si cateva frunze de patrunjel deasupra.
Citeste si alte retete deliciase pe Good Food!
Droguri si operatii estetice la 17 ani - lumea modei din Columbia!... Caperele, ingredientul ideal pentru sosurile delicioase...