Ingrediente:
- 1 piept de curcan;
- 1 punga amestec de legume pentru garnitura (broccoli, conopida, morcovi, fasole);
- 400ml de smantana dulce;
- ½ punga de chives, tocate marunt.
PENTRU MARINADA
- 1 ceasca sos de soia;
- 1 ceasca de vin alb;
- ½ ceasca suc de lamaie;
- ½ ceasca ulei de arahide;
- 1 ceapa mica, tocata;
- 3 catei de usturoi, zdrobiti;
- ½ lingurita de ghimbir macinat;
- ¼ lingurita de piper macinat.
Mod de preparare
1. Se combina ingredientele pentru marinada. Se taie carnea in bucati, se pune intr-un vas larg, se acopera cu marinada, apoi se acopera vasul cu folie de plastic si se da la frigider peste noapte.
2. Se pune carnea intr-un dispozitiv de fiert la aburi (sau intr-o sita mare, deasupra unei cratite in care fierbe apa; cratita trebuie sa aiba capacul pus). Se lasa aproximativ 20 de minute (in functie de marimea bucatilor), pana devine opaca (se taie o bucata, ca sa se verifice ca e facuta la interior).
3. Separat, se fierb legumele (obisnuit sau la aburi), apoi se asezoneaza cu sare si piper.
4. Se toarna un pic de marinada, printr-o sita fina, intr-o ceasca. Intr-o cratita mica, se fierbe smantana dulce impreuna cu 1-2 linguri de marinada, dupa gust. Se ia de pe foc si se presara chives. Curcanul se serveste cu garnitura de legume si cu sosul turnat deasupra.
Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!
Desert inedit: Tarta cu ricotta... Cum sa pregatesti pe gratar un somon intreg...