Reteta zilei: placinta racoroasa de piersica

Reteta zilei de joi este una dulce, pe baza de piersici, fructe aflate in plin sezon: placinta cu crema vanilata si felii de piersica. Pofta buna!

Ingrediente (8 portii):

un blat facut din faina, unt rece si zahar;

4 piersici coapte;

doua oua;

trei sferturi de cana de zahar;

50 grame unt;

3 linguri faina;

sare.

Preparare:

1. Realizati intai blatul, dintr-o cana si umatate de faina, o lingurita zahar, doua linguri de unt rece, care se amesteca bine, apoi coca se baga la frigider 30 de minute.

2. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se scoate apoi coca si se intinde pe o forma rotunda de 23 de centimetri, apoi se dau gauri cu furculita pe toata suprafata. Se baga la cuptor pentru 10 minute pana cand devine auriu deschis.

3. Se taie apoi piersicile in feliute (de preferat ar fi sa se curete coaja inainte, dar nu e obligatoriu) si se face crema vanilata: se amesteca intr-un bol cele doua oua, zaharul, untul, faina si sarea. Se toarna apoi acest amestec in forma rotunda, peste blatul intepat cu furculita. Deasupra se asaza feliile de piersica. Se da tava la cuptor pentru 45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se baga la frigider o ora, pentru a se servi rece.

Pofta buna!

Foto: bakingforfun.com

Ultimele știri