Ingrediente (4 portii):
4 fileuri de somon, fara piele, de aproximativ 100 gr fiecare;
3 avocado;
un castravete;
o punga de 400 gr de frunze de salata mixta.
PENTRU SOS:
4 linguri de menta taiata;
coaja de la o lamaie si sucul de la o lime;
doua lingurite de miere;
trei linguri ulei de masline, plus extra pentru somon.
Preparare (20 minute):
1. Se asezoneaza somonul si se da prin ulei. Se amesteca ingredientele pentru sos. Se taie in jumatate si se scot samburii de la fructele de avocado, apoi se curata si se taie in felii. Se taie castravetele in jumatate pe lungime, apoi in sferturi si la sfarsit in felii. Se impart pe patru farfurii salata, avocado si castravetele si se toarna deasupra jumatate din sos.
2. Se incalzeste o tigaie nonaderenta. Se adauga somonul si se prajeste 3-4 minute pe fiecare parte pana cand devine crocant, dar ramane moale in interior. Se pune un file de somon deasupra fiecarei salate si se adauga sosul ramas. Se serveste cald.
Mai multe retete si povesti din bucatarie pe www.goodfood.ro!