Ingrediente (doua portii):
un dovlecel mediu, feliat subtire;
trei linguri supa de legume sau de pui;
doi catei usturoi tocati marunt;
doua lingurite zeama de lamaie;
3 linguri ulei de masline;
optional: seminte de floarea soarelui / parmezan;
Preparare (15 minute):
Se toaca usturoiul si se lasa 5 minute, sa respire. Intre timp se incalzeste usor supa de legume sau de pui intr-o cratita, apoi, cand incepe sa scoata aburi, se adauga feliile de dovlecel si se pune capacul, apoi se tine totul asa pentru 3 minute.
Se scot apoi feliile din oala, se pun in farfuria de servit si se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, cu zeama de lamaie si cu uleiul de masline. Optional se pot presara seminte de floarea soarelui sau parmezan ras.
Pofta buna!
Foto: snailsview.com
Studiu: Mancam ca sa nu adormim... Semn bun: certurile din cuplurile fericite...