Antena Căutare

Reteta zilei: Salata de vinete cu fasole neagra

Daca fierbeti vinetele inainte, acestea vor absorbi mai putin ulei. Asa se prepara legumele in mod traditional in Asia, caci vinetele erau mult mai tari si mai amare decat cele pe care le cunoastem astazi.

Ingrediente:

2 vinete medii, taiate pe lung in felii de 1cm
125ml ulei de floarea soarelui
4 cepe verzi, taiate fin pe diagonala
3 ardei chilli rosii, fara seminte si taiati fin
3 linguri de sos de fasole neagra
1 lingura de sos de peste
1 mana de frunze de coriandru


Mod de preparare:

1. Se pun feliile de vinete intr-o tigaie mare sau intr-un wok si se acopera cu apa rece. Se da in clocot, se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se iau de pe foc, se scurg si se racesc. Se incalzeste uleiul pana incepe sa sfaraie si se adauga feliile de vinete. Se prajesc timp de 5 minute, avand grija sa nu se sfarame.

2. Se iau feliile de vinete din tigaie si se scurg pe o hartie de bucatarie. Se indeparteaza uleiul din tigaie, pastrandu-se numai o lingura. Se pun vinetele in tigaie alaturi de ceapa verde si chilli. Se adauga si sosurile de fasole neagra si peste si se lasa 2 minute pe foc. Se serveste rece sau calda cu frunze proaspete de coriandru presarate deasupra.

Citeste si alte retete numai pe Good Food!

Cinci secrete pentru un chip mai tanar... Kate Moss isi lanseaza o colectie de rujuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x