2 vinete medii, taiate pe lung in felii de 1cm
125ml ulei de floarea soarelui
4 cepe verzi, taiate fin pe diagonala
3 ardei chilli rosii, fara seminte si taiati fin
3 linguri de sos de fasole neagra
1 lingura de sos de peste
1 mana de frunze de coriandru
Mod de preparare:
1. Se pun feliile de vinete intr-o tigaie mare sau intr-un wok si se acopera cu apa rece. Se da in clocot, se fierbe timp de 2-3 minute, apoi se iau de pe foc, se scurg si se racesc. Se incalzeste uleiul pana incepe sa sfaraie si se adauga feliile de vinete. Se prajesc timp de 5 minute, avand grija sa nu se sfarame.
2. Se iau feliile de vinete din tigaie si se scurg pe o hartie de bucatarie. Se indeparteaza uleiul din tigaie, pastrandu-se numai o lingura. Se pun vinetele in tigaie alaturi de ceapa verde si chilli. Se adauga si sosurile de fasole neagra si peste si se lasa 2 minute pe foc. Se serveste rece sau calda cu frunze proaspete de coriandru presarate deasupra.
Citeste si alte retete numai pe Good Food!