Ingrediente:
- doua lingurite de sare;
- doua cani Frunze proaspete de cimbru;
- o lingura suc proaspat de lamaie;
- 5 linguri de ulei de masline extra virgin;
- o lingura si o lingurita de unt nesarat, la temperatura camerei;
- Piper proaspat macinat;
- 3 linguri seminte de pin;
- 250 grame de taitei de orez.
Preparare:
1. Pune apa la fiert intr-o oala adanca. Intre timp, amesteca frunzele de cimbru, sucul de lamaie, uleiul de masline, o lingura de unt, doua linguri de sare si piperul in bolul unui mixer si transforma totul intr-un piure. Sau marunteste ingredientele folosind un mojar.
2. Topeste lingurita de unt ramasa intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga semintele de pin, amestecand bine pana cand capata o culoare aurie, cam in jur de un minut. Presara sare si transfera totul pe un prosop de hartie, pentru a scurge excesul de grasime. Lasa deoparte.
3. Pune taitetii in apa care clocoteste si gateste-i al dente, timp de doua minute. Scurge-i si transfera-i intr-un bol adanc. Adauga pesto de cimbru, amesteca usor. Se serveste cu seminte de pin presarate pe deasupra. Pofta buna!
Foto: http://www.teaandcookiesblog.com
Taylor Momsen: "Nu am timp nici sa fac dus"... GALERIE FOTO! Noritaka Tatehana, creatorul pantofilor "Lady Gaga"...