Antena Căutare

Reteta zilei: tarta frageda cu rosii si branza

O tarta usoara si delicioasa, ce poate fi servita atat calda, cat si rece.

Ingrediente:

- 200g faina, plus extra pentru presarat;

- 100g unt, rece si taiat in cuburi;

- 50g de branza cheddar englezeasca, rasa;

- o legatura mica de busuioc sau patrunjel, frunzele taiate marunt;

- 175g telemea;

- 8 rosii medii, coapte, taiate fin;

- putin ulei de masline, la servire;

- o mana de verdeata (noi folosim hasmatuchi, menta si patrunjel), la servire.

Preparare:

1. Se pune faina, ½ de lingurita de sare si untul intr-un blender si se mixeaza - untul trebuie sa ramana in gramajoare mari. Compozitia se pune intr-un bol, se adauga doua treimi din branza cheddar, 100ml de apa rece ca gheata si se amesteca pana se obtine un aluat fin - se mai adauga putina apa daca este nevoie. Se framanta, se inveleste in folie de plastic si se raceste timp de cel putin 30 de minute. Se amesteca restul de branza cheddar si busuiocul sau patrunjelul cu telemeaua, apoi se asezoneaza.

2. Se presara suprafata de lucru cu faina, apoi se intinde aluatul intr-un dreptunghi lung. Se impatureste treimea superioara in jos, apoi treimea inferioara in sus. Se intinde, apoi se mai impatureste de trei ori, pentru a crea un foitaj. Se raceste cel putin 10 minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 220ºC. Se intinde aluatul pana cand este suficient de mare pentru a taia un cerc de 27cm (folositi o farfurie intinsa ca ghid). Se pune aluatul intr-o tava, se inteapa cu o furculita si se coace timp de 15 minute. Se lasa cateva minute sa se raceasca.

4. Se intinde telemeaua cu verdeata peste aluat, pana aproape de margine, apoi se aranjaza feliile de rosii deasupra in forma de cerc. Se asezoneaza si se coace timp de 15 minute, pana cand aluatul devine auriu pe margini. Se lasa cuptorul la 150ºC, apoi se mai coace timp de 30-40 de minute, pana cand rosiile se usuca, iar aluatul este facut. La servire, se lasa tarta sa se raceasca putin, apoi se stropeste cu ulei de masline. Se amesteca verdeata cu putin ulei si se asaza in mijlocul tartei.

Citeste si Good Food Romania!

VIDEO! Inchirierea rochiilor, solutia la care apeleaza tot mai multe mirese... VIDEO! Poze sub semnul lui Buddha pe litoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x