Căutare Live

S-a descoperit gena macho, care ii face pe barbati agresivi

Oamenii de stiinta australieni au descoperit gena macho, care ii face pe barbati sa fie mai agresivi decat femeile atunci cand se afla in situatii stresante, relateaza Daily Mail.

Cercetatorii din Melbourne sustin ca aceasta gena constituie explicatia comportamentului agresiv al barbatilor.

In cadrul studiului s-au cercetat substantele chimice pe care le secreta barbatii in timpul stresului si felul in care acestea influenteaza comportamentul.

Gena SRY, sau macho, si proteinele pe care le activeaza in organism sunt elementele descoperite care explica violenta masculina. Proteinele secretate regleaza hormonii stresului si tensiunea arteriala, acestea fiind cele care ii fac pe barbatii sa se enerveze si sa fie plini de adrenalina, declansand astfel agresivitatea.

Aceleasi proteine sunt responsabile pentru reactia fizica a barbatilor la stres, provocand simptome precum cresterea pulsului, incetinirea digestiei, dilatarea pupilelor si tremuratul.

Foto: hepta.ro

Dacia Duster va fi lansata in Marea Britanie. Afla cat costa modelul!... Trei mituri gastronomice, spulberate...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri