- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Daca va place cu adevarat conopida, astazi va vom arata cum sa faceti o salata calda de conopida. Este un preparat pe care fie il puteti considera o simpla gustare, dar daca sunteti genul de persoana care nu mananca pana cand nu se mai poate ridica de la scaun, atunci o puteti considera chiar si un preparat principal.
Ingrediente:
- 450 grame conopida;
- 5 linguri de supa de pui sau de legume;
- o lingurita de pudra de turmeric (sa gaseste in supermarketuri);
- trei linguri ulei de masline extravirgin;
- doua lingurite de zeama de lamaie;
- doi catei de usturoi;
- sare si piper;
- doua linguri de parmezan ras (optional);
- patrunjel sau coriandru tocat (optional);
Preparare:
Separati mugurii de conopida din conopida mare. Presati cu spatele unui cutit cateii de usturoi, strivindu-i practic. Lasati-l apoi sa stea 5 minute in aceasta stare.
Intr-un vas de otel sau aluminiu, puneti la incalzit, la foc mediu, supa de pui sau de legume. In momentul in care incepe sa fiarba usor, adaugati conopida si pudra de turmeric. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu trei minute. Dupa acest interval, adaugati si usturoiul strivit. Mai lasati vasul pe foc inca doua minute, nu mai mult.
Luati apoi vasul de pe foc si turnati continutul intr-un bol, apoi amestecati cu restul ingredientelor.
Este un preparat cu un continut foarte ridicat de vitamina C si K, dar si de acid folic, vitamina B, mangan, fibre si potasiu. Continutul aproximativ de calorii este de 250.
Pofta buna!
Ce e OK sa faci la serviciu... NOU! Album Disney reggae de la Ziggy Marley...