Antena Căutare

Sandvis in stil italian: ciabatta cu mozarella si salam uscat

Ciabatta (papuc de covor datorita formei sale), este un fel de paine alba italiana facuta din faina de grau si drojdie. Ea are forma alungita, lata si plata si ar trebui sa fie mai lasata in mijloc pentru a aminti de forma unui pantof. Ea a inceput sa devina populara inca din anii 1990, atat in Europa, cat si in SUA si este foarte mult folosita ca paine de sandvis.

PREPARARE: 5 minute, 2 portii, fara coacere

Ingrediente

1 ciabatta mica, taiata in doua

1 bulb mic de fenicul, curatat si feliat fin

Articolul continuă după reclamă

1 lingura de ulei extravirgin

1 mana de rucola

1 catel de usturoi, taiat pe jumatate

1 bila de mozzarella de 125g (foloseste o varianta cu continut scazut de grasime), scursa

8 felii de salam uscat

felii de lamaie, pentru stors

Se taie painea in patru bucati si se incalzeste la toaster. Se amesteca feniculul cu doua lingurite de ulei de masline, rucola, apoi se asezoneaza. Se freaca cu uleiul ramas feliile de ciabatta pe partea taiata, apoi se freaca cu usturoi. Se pune deasupra mozzarella si salamul si se serveste cu felii de lamaie pentru stors deasupra. Pofta buna!

V.N. per portie: 519 kilocalorii, 23g proteine, 47g carbohidrati, 28g grasimi, 10g grasimi saturate, 4g fibre, 2,99g sare

sursa: Good Food Romania

Calciul si sarcina... Bucataria in stil rustic frantuzesc...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x