- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ouale sunt pline de vitamine si de proteine si, daca nu ai un nivel de colesterol ridicat, sunt sanatoase pentru organism. Ouale se pot consuma si crude - insa acest obicei este foarte rar, dar si fierte, prajite (ochiuri sau omlete).
Fierberea unui ou este una din cele mai usoare operatiuni, insa uneori e posibil ca la final sa nu obtii ceea ce ai dorit: un ou moale sau unul suficient de tare.
Iata un scurt ghid al fierberii unui ou:
1. Asaza oul intr-o cratita;
2. Toarna apa rece in cratita pana cand nivelul este cu un centimetru deasupra oului;
3. Pune vasul pe foc mediu (nu mare!) si asteapta pana cand apa incepe sa fiarba;
4. Redu focul cand apa incepe sa fiarba;
5. Din acest moment in maximum 3 minute ar trebui sa obtii un ou cu consistenta moale, in 6-7 minute unul mediu si in 10-12 minute unul complet intarit.
6. Dupa intervalele dorite scoate oul din apa si lasa-l cateva minute sa se raceasca sau toarna apa rece pe el pentru a grabi acest proces.
Pofta buna!
Foto: hubimg.com